به گزارش «قدس آنلاین»، دکتر علی اکبر سیاری در بیست و پنجمین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور در بندرعباس، خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار نوزاد در کشور بر اثر اختلالات ژنتیکی که منجر به اختلالات آناتومیک یا متابولیک و معلولیت خواهد شد، متولد می شوند که ۵۰ درصد از آنها قابل پیشگیری است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت اجرای سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر در کشور، گفت: خوشبختانه زنجان به عنوان یکی از استان های نمونه توانسته است این برنامه را در تمامی شهرها اجرا کند و تا کنون برای ۴۸ هزار نفر خطرسنجی انجام شده که بر اساس آن عوامل خطر بروز بیماری های غیرواگیر به عنوان عامل ۷۶ درصد از مرگ و میر مردم، مشخص می شود.
سیاری از روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی خواست تا سامانه یکپارچه سلامت و سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهند.
وی با اشاره به فرایند تدوین برنامه عملیاتی سال ۹۶، به مقایسه آماری برنامه ها در سال ۹۵ و ۹۶ و اهداف کمی و کیفی آن، رئوس برنامه های اولویت دار معاونت بهداشتی در سال آینده پرداخت.
سیاری خاطرنشان کرد: برای سال آینده در معاونت بهداشت ۲۱۵ برنامه عملیاتی تدوین شده و دانشگاه های علوم پزشکی باید برای رسیدن به این اهداف، برنامه های مشخص و دقیقی داشته باشند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان، از نظم و انضباط به عنوان پایه و اساس پیشبرد اهداف و برنامه های عملیاتی یاد کرد.
نظر شما